References

Kerstmarkten | Winterevents

Gentse Winterfeesten sinds 2013

Een gezellige, uiterst sfeervolle kerstmarkt met een scala aan binnen- en buitenlandse standhouders, een schaatsbaan van maar liefst 650 m² een heus kinderdorp met een ijskasteel, gratis animatie, acts en mobiele muziekbands in een adembenemend decor, dat is in een notendop wat je mag verwachten van de Gentse Winterfeesten. Het Amerikaanse tijdschrift Forbes noemde het evenement niet voor niets ‘Europe’s best kept secret’. Ondertussen vinden jaarlijks meer dan 2 miljoen bezoekers de weg naar de Gentse Winterfeesten. Straffe koffie. Jij komt toch ook?

www.gentsewinterfeesten.be

Winter in Oostende sinds 2017

Ooit al eens geschaatst op een vijver? De kans is klein, want tegenwoordig zijn de Belgische winters te zacht voor dat soort plezier. Toch kàn het en wel in Oostende, tijdens Winter in Oostende, in het Leopoldpark om precies te zijn. Daar vind je elke winter een grote tijdelijke schaatsbaan die wordt gebouwd bovenop de prachtige vijver midden in het park. Een unicum. Rondom de ijspiste is het heerlijk kuieren op de authentieke kerstmarkt, die ook doorloopt op het Wapenplein in het centrum van de stad. Must do!

www.winterinoostende.be

Winterpret aan De Leie sinds 2021

Aan de Leie in Deinze vind je tijdens de wintermaanden een schaatsbaan met bar én kermis! De schaatsbaan zorgt voor uren lang schaatsplezier, in de Chez Babette bar kan je na al dat schaatsen opwarmen met een heerlijke chocomelk.

www.deinze.be/winterpret-aan-de-leie

OverWinteren in Aalst 2017 – 2021

Voor wie het nog niet wist: tegenwoordig gaat Aalst al in feestmodus lang voor carnaval. Met dank aan [Over]Winteren in Aalst. De pleinen in het charmante historische centrum van de stad baden al in december in een warme kerstgloed. Een overkapte ijsbaan met Winterlounge – je waant je zò in Oostenrijk – en een creatieve kerstmarkt boordevol artisanale hebbedingetjes, aangevuld met culinaire heerlijkheden… Geef toe: je zou voor minder een uitstapje naar de stad van Boontje en priester Daens inplannen.

www.aalst.be/overwinteren

Mechelen houdt je warm 2017 – 2019

Een kleine aardrijkskundetest: waar stroomt de Dijle? Jawel, van Waals-Brabant via Vlaams-Brabant naar de provincie Antwerpen om daar uit te monden in de Rupel. Langs de oevers van de Dijle vinden we naast Leuven en Werchter ook Mechelen. En… in dat Mechelen kan je in de winter schaatsen op een ijspiste die op de Dijle drijft. Hoe … euh… cool is dat?! Zeker als je weet dat je er ook nog eens een oergezellige winterbar vindt én kan rondstruinen op een intiem aandoende kerstmarkt. De schaatsbaan en de winterlounge
zijn allebei powered by Look I Like.

Vrolijk Nieuwpoort 2013 – 2019

Wie zegt dat er geen kerstbos kan liggen aan de zee? Tuurlijk kan dat wel. Ga in de winter maar eens kijken in Nieuwpoort. Place to be: het Marktplein, mét bos en mét schaatsbaan. In het midden van de ijspiste prijkt een muziekkiosk waar – wat had je gedacht? – live optredens plaatsvinden. Rondom het ijs hebben de chalets van de kerstmarkt uitzicht op de sportievelingen die sierlijk (en soms minder sierlijk) over de piste glijden. De zilte zeelucht krijg je er gratis bij.

Events & concepten

Champagnewandeling De Panne sinds 2022

Tijdens de Champagnewandeling in De Panne genieten verspreid over vier dagen zo’n 2.500 champagneliefhebbers van een sfeervolle wandeling doorheen de Panne. Langsheen de wandeling verwelkomen we hen aan verschillende stops met gerenommeerde champagne & culinaire gerechten. Champagneliefhebbers worden op elke stop culinair en muzikaal verwend en helemaal ondergedompeld in de Franse wereld.

www.boulevarddechampagne.be

City Awards sinds 2020

De middenstand, de industrie, de vrije beroepen en de Stad dichter bij elkaar brengen, dat is de inzet van de City Awards. Hoe? Door ze samen een jaar lang te laten ijveren voor een stadscentrum met uitstraling. En… die inspanningen worden ook beloond, met een waaier aan awards: voor bv. Beleving, Renovatie, Nieuwbouw, Starter, Persoonlijkheid van het jaar en Handelaar en Bedrijf van het jaar. Die prijzen worden uitgereikt tijdens een uniek slotgala, waar alle partijen ook ruim de gelegenheid krijgen om te netwerken. Dit concept is al succesvol in Oostende & Brugge en kan ook elders uitgerold worden.

www.bruggeawards.be

Family Day KatoenNatie / Indaver

In 2023 toverden we een bijzonder sfeervolle, feeërieke en avontuurlijke Family Day uit de hoed voor de medewerkers van KatoenNatie en Indaver. Van optredens voor jong & oud (Samson & Marie, De Ketnetband, Metejoor …) tot een spectaculaire zeepkistenrace, van foodtruckfestival tot nostalgische, authentieke kermisattracties … En dat allemaal “pop-up” op de site van het bedrijf!

Familieweekend Boven De Wolken

Van vrijdag 15 t.e.m. zondag 17 oktober 2022 zetten we met veel liefde de schouders onder het warme familieweekend van Boven de Wolken.

Galabal KRNSO

De Koninklijke Roeiclub uit Oostende (KRNSO) is de op 1 na oudste sportclub van Oostende en vierde in 2022 haar 150-jarig bestaan met een heuse feestweek, met als apotheose een sfeervol & feestelijk galabal.

Gent Smaakt sinds 2022

Vier dagen lang vormt het unieke historische kader van de Gentse binnenstand het decor van het gratis culinair evenement Gent Smaakt. Genieten van de heerlijke gerechten van de lokale standhouders kan tijdens het pinksterweekend. Voor Gent Smaakt zijn we logistieke & administratieve partner.